SAHA İstanbul ile Çorlu TSO arasında “İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ” imzalandı.

Genel Sekreterimiz İlhami Keleş, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na yaptığı ziyarette sektörümüz hakkında detaylı bilgiler verdi. Trakya bölgesindeki potansiyel iş birliği imkanlarından yararlanması konusunda davette bulunuldu ve SAHA İstanbul ve Çorlu TSO arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek için çalışmalar başladı.

Savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretime yönelik çalışmalar kapsamında; SAHA İstanbul, Çorlu TSO üyelerini bilgilendirerek, ana yüklenicilerle birlikte çalışma ortamı sağlamak için ve projeler etrafında kümelenmesi yönünden iş birliğinde bulunulacak.

Sanayi üretiminin en önemli ayağı olan üniversitelerimizle sanayinin senkronize çalışarak ülkede olmayan, fakat mutlaka olması gereken üretim yeteneklerinin ülkeye kazandırması konusunda çalışılacak. Bunun için devlet desteklerinin projelere teksif edilmesi, yurt dışı pazar arayışına destek vermek gibi pek çok işlevi yerine getirmek üzere Çorlu TSO üyeleri faaliyet gösterecek. Bu faaliyetlerin yerine getirilmesi için Oda üyeleri ve SAHA İstanbul üyeleri arasında iş birliğinin, dayanışmanın, sistem ve alt sistem projelerinde birlikte iş birliğinin ve bilgi paylaşımını sağlanması konusunda hemfikir olundu.

Protokolün imzalanmasından sonra Çorlu firmalarından Can Tekstil Firmasının tesisleri ziyaret edildi. Savunma Sanayii alanında potansiyel çalışma konuları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.