Sosyal


Türkiye’nin raylı taşımacılığı ASPİLSAN bataryalarıyla güçleniyor

Kayseri’de hayırseverlerin bağışlarıyla 1981’de kurulan ASPİLSAN Enerji, Türkiye’nin farklı illerindeki raylı sistemler için batarya üretiyor.

  • Askeri birliklerde kullanılan cihazlara özgü pil ve bataryalar üreterek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücüne güç katan ASPİLSAN Enerji, 300’den fazla cihaz için batarya temin ediyor.
  • ASPİLSAN Enerji, çevreci bataryalarla yenilenebilir enerji kaynaklarını da destekleyerek temiz enerji pazarına yönelik yatırımlar yapıyor.
  • Yatırımlarında yerlileşme ilkesini benimseyen ASPİLSAN Enerji, raylı sistemler için geliştirdiği bataryalarla Kayseri, Samsun, Gaziantep, İstanbul, Adana, Bursa ve İzmir’in yanı sıra TCDD, TÜRASAŞ ve İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi gibi önemli yapılarda yer alıyor.