DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim üyeleri, Koca Piri Reis araştırma gemisiyle Ege Denizi’nin kuzeyinde yürüttükleri bilimsel çalışmalarla iklim değişikliğinin deniz ekosistemleri üzerindeki etkilerini ortaya koymayı hedefliyor.
- Bilim insanları, Türk kara suları ve uluslararası sularda belirlenen 22 istasyonda 6 gün boyunca su sıcaklığı, tuzluluk, oksijen oranı ve yoğunluk gibi temel verileri ölçerek, Ege Denizi’ndeki fiziksel değişimlerin körfezler üzerindeki çevresel etkilerini araştırdı.
- Seferde görev alan 6 bilim insanı ve 11 personel, yüksek çözünürlüklü sıcaklık, tuzluluk, yoğunluk ve oksijen verilerini topladı.
Firma Haberleri
KEYVAN Havacılık ve İstanbul Aydın Üniversitesi Arasında Havacılık Meteorolojisi Destekleyici Eğitim Protokolü İmzalandı
MKE Tarihinde İlk Kez Dünyanın En Büyük Savunma Şirketleri Arasında İlk 100’e Girdi
Romanya, Karadeniz Filosu için Türkiye’den HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi Alıyor
MKE Teslimatlarına Ara Vermeden Devam Ediyor
Türk Savunma Sanayisinin Yetenek Envanteri YETEN 2.0 Projesiyle Dijitalleşiyor
Türk Savunma Sanayii, SKYDAGGER ve KALKAN DİHA ile Mini İHA’larda Yeni Dönem Açıyor
Türkiye’nin Savunma Gücünü Artıracak Tesis Çorum’da Kuruluyor
