Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Osmaniye'de 251 bina enkaza döndü. Depremin ardından enkaza dönen yapılarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Arama kurtarma çalışmalarına kamu kurum ve kuruluşları, STK’ların yanı sıra yabancı ülke arama kurtarma ekipleri de katılarak destek veriyor.
Hassas burunlar olarak bilinen canlı arama köpekleri de zaman zaman enkaz üzerinde arama çalışması sürdürürken, zaman zaman da sessizlik istenilerek enkaz altındakilere sesleniliyor.
Osmaniye’de devam eden çalışmalarda jandarma ekiplerinin terörle mücadelede daha sık kullandığı termal kameralar da kullanılıyor.
Jandarma ekipleri enkaz alanlarında termal kamera aracılığıyla aldıkları ısı verileriyle çalışmalara yön veriyor.
Firma Haberleri
HAVELSAN’ın yeni tesisinde aynı anda 16 cihaz geliştirilecek
MKE, AS9100 Sertifikası kazandı
MKE’nin yerli ve milli sistemlerine İngiltere’de yoğun ilgi
Baykar, sınıfının en büyük kamikaze İHA’sı K2’yi duyurdu
MKE TOLGA’ya iki yeni ünite ekleniyor
Türk kadınından Milli Muharip Uçak KAAN’a imza
Kale Grubu ve ANDAR’dan Stratejik Ortaklık: “Kale ANDAR” Dönemi Başladı
