SAHA & Mersin Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşması Mersin’e imzasını attı

 

SAHA İstanbul - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası - Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde “SAHA - Mersin Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe 86 firmadan 174 kişi katılım sağladı, 17 masada planlı 272 bire bir görüşme (B2B) yapıldı.

Savunma, havacılık ve uzay sanayiinde milli kabiliyetleri birleştirmek, yerli üretime katkı sağlamak ve bu alanda üretim yapabilecek bölge firmalarını ana yüklenici firmalarla bir araya getirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte ASELSAN, ASPİLSAN, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), ROKETSAN, STM, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Mersin ve bölgedeki tedarikçiler bir araya gelerek tanıtım ve B2B faaliyetleri gerçekleştirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona T.C. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MKE Genel Müdürü İlhami Keleş de katıldı. Türkiye ekonomisine katkı sunan en önemli sektörlerden biri haline gelen savunma sanayinin önde gelen temsilcilerinin yer aldığı etkinlikte, “Savunma Sanayi Firmaları Tedarik Yönetim Sistemi” bilgilendirmesi yapıldı.

Savunma sanayiinde yerlilik oranlarının artırılmasına Mersin’in katkısının çoğaltılması ve teknoloji odaklı üretim ile yüksek teknolojili ihracatta Mersin’in payının yükseltilmesi maksadıyla düzenlenen ‘SAHA & Mersin Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşması’na sektörde faaliyet gösteren 86 firmadan 174 kişi katıldı. Savunma Sanayinin en önemli 6 Ana yüklenicisi ile 17 masada planlanmış 272 bire bir görüşme (B2B) gerçekleşti.

Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşması’nın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır,” Mersin olarak güçlü ve çok çeşitli bir sanayi yapılanmamız var. Bu gücümüzü, savunma sanayinde kullanmak istiyoruz. Mersin olarak, savunma sanayinde yeni milli bir üretim merkezi olmayı hedefliyoruz” dedi.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “MERSİN artık SAHA’da, Mersin buna çok uygun, yan sanayisi, tedarikçileri, lojistik gücü… Mersin’de savunma sanayi denince etkilenmeyen, hisleri kabarmayan kimse yok” dedi.

 

Etkinlikte konuşan SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Bugün 28 üniversitesi 45 şehirden 52 farklı sektörde faaliyet gösteren 1.062 firmamızla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi haline geldik. Ülkemizde yapılamayanı yapmak için yola çıktık. Bu amaçla sadece savunma sanayiinde değil havacılık ve uzay sanayinde de el atılmayan konuları çözmek için çalışıyoruz” dedi.