SAHA İSTANBUL MİHENK (TR CBMC ) OP Assessor eğitimleri İstanbul’da başarı ile tamamlandı

Türkiye ‘de Industry Controlled Other Party (ICOP) yapısının oluşturulması ve Ulusal Akreditasyon Kuruluşlarının (NAB) ve Akredite Sertifikasyon Kuruluşlarının (CB) 9104 serisi standartlarına uyumlarının sağlanmasında görev üstlenmiş olan SAHA İSTANBUL MİHENK (TR CBMC - Turkish Certification Body Management Committee) OP Assessor eğitimleri 14-15-16 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul’da başarı ile tamamlandı.

 

Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş. ‘nin kaoordinasyonunda EAQG OPMT (Other Party Management Team) tarafından Türkiye’de ilk kez verilen bu eğitime TUSAŞ, TEI, ASELSAN, Thales Group ’tan katılım sağlandı.

 

MİHENK (Milli Havacılık Endüstrisi Komitesi) SAHA İstanbul Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Teknik Komitesi olarak görev yapmakta ve Türk Milli Havacılık, Uzay ve Savunma Endüstrisi ’ni temsil etmektedir. MİHENK ve onun çalışmaları, European Sector Management Structure (SMS), European Aerospace Quality Group (EAQG) Other Party Management Team (OPMT) ‘ı ve Türk Milli Havacılık ve Uzay Endüstrisi Birliği olarak görev yapmakta olan SAHA İstanbul Savunma ve Havacılık Kümelenmesi ‘ni desteklemektedir.