SAHA İstanbul, Gelişmekte Olan Ülkelere Liderlik Etmeye Başladı

 

SAHA İstanbul, geçtiğimiz ay hem Avrupa’nın Savunma sanayinde en büyük kümelenmesi olarak zirveye oturdu, hem de gelişmekte olan ülkelere Savunma, Havacılık ve Uzay alanlarında kümeler kurulmasına öncülük ediyor.  Son dönemlerde katıldığı tüm uluslararası fuarlarda büyük ilgi gören SAHA İstanbul, başarıyla yürüttüğü çalışmaları örnek alan ülkelerle iş birlikleri yapmaya başladı. Bu iş birliklerinden en önemlisi kardeş ülkemiz Azerbaycan ile gerçekleşti. SAHA İstanbul ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında önemli bir anlaşma imzalandı.


SAHA İstanbul ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi (AZ-TU) arasında, Savunma, Havacılık ve Uzay alanlarında 5 yıl geçerliliği olan iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde iş geliştirme, Ar-Ge, karşılıklı akademik ve fiziki altyapıların müşterek kullandırılması, iştirak edilen akademik etkinlikler, iş ve ilişki geliştirme hedefleniyor. Azerbaycan’a Savunma sanayinin gelişimi, eğitimi gibi bir çok iş birliğini içeren anlaşma iki ülkenin savunma sanayi için büyük önem taşıyor.  

 


SAHA İstanbul’dan kümelenme kültürü ve yönetim becerilerine destek


AZ-TU tarafından Savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında kümelenmeler kurulması planlanıyor. SAHA İstanbul, kurulması hedeflenen yerel kümelenmelere, sahip olduğu kümelenme kültürü ve yönetim becerileri ile destek verecek. AZ-TU ve SAHA İstanbul arasındaki iş birliği kapsamında yürütme kurulu kurulacak ve kurulun görevi, iş birliğine ilişkin problem ve gelişme alanlarının tespit etmek ve çözüme yönelik uygulamaları hayata geçirmek olacak. SAHA İstanbul, Azerbaycan’da ki kümelenmenin kuruluşuna liderlik ederek, Türkiye’nin bu alanda kazandığı başarıları Azerbaycan başta olmak üzere gelişmekte olan bir çok ülkeye taşıyarak öncülük etmeye devam edecek.


Ulusal ve Uluslararası proje ortaklığı

 

AZ-TU ve SAHA İstanbul paydaşlığında SAHA İstanbul firmalarının taleplerini karşılayacak; sürdürülebilir fikirlerin ulusal veya uluslararası bir proje haline getirilmesi hedefleniyor. AZ-TU, SAHA İstanbul üyesi firmaların ihtiyaç duyduğu konularda, karşılıklı olarak belirlenecek indirimli ücretler ile test ve laboratuvar altyapısını SAHA İstanbul firmalarının kullanıma açacak.

 



AZ-TU öğrencilerine staj imkanları sağlanacak


SAHA İstanbul üye firmalarının imkân ve kabiliyetleri ölçüsünde ilgili AZ-TU mühendislik ve yönetim bilimleri ana bilim dallarında öğrenim gören öğrencilerin staj ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca SAHA İstanbul sanayiden, bürokrasiden ve iş dünyasından tecrübeli ve birikimli insanlar AZ-TU’da konferanslar vererek öğrencilerin motivasyonlarının artırılmasına katkı sağlayacak. Ayrıca AZ-TU öğrenci kulüplerinin faaliyet ve etkinliklerine, SAHA İstanbul’un firmaları ile katılım sağlaması için de koordinasyon kurulacak.


Azerbaycan Teknik Üniversitesi tesis imkanlarına

kolaylık sağlıyor


Azerbaycan’da planlanan SAHA İstanbul organizasyonları için AZ-TU yerleşke imkanlarından faydalanması konusunda kolaylık sağlayacak.  AZ-TU ve SAHA İstanbul tarafından düzenlenen etkinliklere taraflar katılabilecek.

 

 

MBA ve lider araştırmacı programlarına akademik destek


SAHA AKADEMİ tarafından yürütülmekte olan MBA ve lider araştırmacı programlarına, AZ-TU’dan teknik sektörel ve kişisel gelişim eğitimi kapsamında öğretim görevlisi, teknik materyaller, fiziki mekân sağlanması hususunda destek verilmesi planlanıyor. SAHA İstanbul’un belirleyeceği kriterler doğrultusunda AZ-TU bünyesinde görevli olan öğretim görevlileri lider araştırmacı programlarında yer alacaklar.