SAHA İstanbul Dünya Markası Olmayı Hedefliyor

 
 

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami KELEŞ, TRT Radyo1’de Belma Şahaner’in sunduğu Yerli ve Milli programına konuk oldu.

SAHA EXPO’nun hazırlık süreciyle ilgili bilgi veren Keleş, daha önceki fuarda farklı bir konsept denediklerini ve memnuniyetsizliğin cüzi miktarda olduğunu ifade eden Keleş, “Bu konsepti böylece doğrulamış olduk, bu konsept üzerine devam etmeye karar verdik ve buna karar verdiğimizde şunu gördük, bu konseptte bir savunma sanayi fuarı yok. Öyle olunca buradan bir dünya markası çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize kamu da iştirak etti onun için Cumhurbaşkanlığımız fuarı himayesine aldı. Dört bakanlık artı Savunma Sanayi Başkanlığı 104 ülkeyle, bakanlarımızın ıslak imzalarıyla yazışıyorlar ve bu bakanlıklar bütün üniteleriyle alt birimleriyle o fuarda hazır olacak.” dedi.

Keleş, şu bilgileri verdi:

“Bu sene hem yabancı firma sayısı olarak hem yerli firma sayısı olarak geçen yılın çok daha üzerinde bir beklentimiz var zaten şu an gidişat da o yönde çok hızlı bir katılımcı artışı var ve bu ivme de fuar yaklaştıkça artıyor, daha da hızlanıyor. Hâl böyle olunca şu an kestirmek mümkün değil ama bin civarında firma bekliyoruz. Bunun en az işte 250’sinin yabancı olmasını bekliyoruz; böyle bir yönelişimiz var böyle bir altyapı çalışmamız var.”

Yayının Tamamını Buradan İzleyebilirsiniz

 

HABERİN Linki