SAHA EXPO sona erdi! 3 günde 1 milyar dolar

Türkiye'nin savunma, havacılık ve uzay sanayiindeki yükselişi hız kesmeden devam ediyor.

Yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katıldığı SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, son gününde ziyaretçi akınına uğradı. 3 gün süren fuarı değerlendiren SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar; "Fuara 567 yerli firmamız katıldı, 57 ülkeden 390 yabancı firma katılım gösterdi. Fuarımıza ilk üç gün boyunca 40 bin profesyonel katıldı. 114 anlaşmaya imza atıldı. Rakamsal olarak 1 milyar doların üzerine çıkıldı. Bu anlaşmaların yüzde 60'ından fazlası da ihracat eksenli anlaşmalar, SAHA EXPO ekonomik anlamda bir momentum etkisi göstermiş oldu" ifadelerini kullandı.

TÜRK İHA'SI DÜNYANIN GÖZDESİ

İHA'ların savunma sanayii sektörde ilgi gördüğünü ifade eden Bayraktar, "Türkiye dünyada İHA teknolojisini ihraç eden en büyük ihracatçı. İHA'larımız dünyada Türkiye'nin en önemli markalarından biri haline geldi" diye konuştu.

1 KASIM SONRASI ADRES METAVERSE

Bu yıl da SAHA EXPO'nun fiziki fuardan sonra hibrit olarak icra edileceğini aktaran İlhami Keleş, şöyle devam etti: "Fuarımız 1 Kasım 2022-1 Şubat 2023 tarihleri arasında metaverse evreninde yapılacak. Bir şekilde fuara katılamayacak kişiler böylelikle fuara katılım sağlayabilecek, ürünleri görebilecek ve canlı toplantılar yapabilecek. Burada da yine dünyada bir ilki yapıyoruz. Hizmetlerimizle, iş yapış tarzımızla, fuarcılığa getirdiğimiz yeni yaklaşımlarla, teknolojik birikimimizle dünya markası olma iddiamızı ortaya koyuyoruz."