Dünyanın ilk metaverse fuarı SAHA İstanbul\\\\\\\\\\\\\\\'dan

 

Dünyanın ilk metaverse fuarı SAHA İstanbul'dan. SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, ekim ayı sonunda düzenleyecekleri SAHA EXPO'nun dünyanın ilk ‘metaverse fuarı' olacağını söyledi. Fuara 1000 stantlı firma beklenirken, gelemeyenler avatarıyla katılacak.

 

İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, 25-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek SAHA EXPO Fuarı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Keleş, "Geçen seneki fuarda dünyanın ilk 'Hibrit Savunma Sanayi Fuarı'nı yaptık. Bu yıl da, dünyanın ilk 'metaverse' fuarını yapacağız. Dünyanın her yerinden ziyaretçiler avatarıyla fuarı gezecek. Fuara gelemeyenler metaverse ile fuara dünyanın her yerinden katılabilecek. Fiziki fuara katılanlar ücretsiz girebilecek" dedi. Fuara 1000 tane stantlı firma katılımı beklediklerini belirten Keleş, "Bunun 250'sinin yabancı olmasını bekliyoruz. Katılım yoğun, iş yoğun bir fuar gerçekleştireceğiz. Fuarın yerleşim konseptini şehir planlamacısına hazırlattık. İpekyolumuz var, meydanlarımız var, şehir mobilyalarımız var" ifadelerini kullandı.

İHRACAT HEDEFİ 4 MİLYAR DOLAR

Türkiye'de savunma sanayiinin çok hızlı bir büyüme trendi içinde olduğunun altını çizen Keleş, "Geçen yıl 3 milyar 224 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Hedef, bu yıl 4 milyar doların üzerine çıkmak. Firmaların endüstriyel yetkinlik düzeylerini yukarı çekmek, ihracatını geliştirmek, yeni teknolojiler ve projeler geliştirmelerine destek olmak, SAHA Akademi ve bünyesinde ki SAHA MBA programıyla sektörü yönetim, hedefler ve insan kaynakları anlamında dünya markası olmaya hazırlamak gibi gayretlerimiz var" dedi.


AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SANAYİ KÜMESİ OLACAK

Bünyesinde 721 firma ve 22 üniversitenin yer aldığı SAHA İstanbul Sanayi kümelenmesi, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olmaya da hazırlanıyor. İlhami Keleş, şöyle konuştu: "Avrupa Kümeler Birliği'nde şu anda Airbus'tan sonra ikinci büyük kümeyiz ama makas çok kapandı. Çok hızlı bir büyüme trendimiz var. Birkaç ay sonra SAHA İstanbul Kümemiz, Airbus'ın Toulouse'daki 'AerospaceValley'in de üzerinde bir büyüklüğe ulaşacak ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olacak."

HARVARD'A RAKİP EĞİTİM PROGRAMI

İlhami Keleş, SAHA MBA eğitim programını başlattıklarını da belirterek, şu bilgileri paylaştı: "Türkiye'nin bir dünya markası eğitimi çıkarmak üzere yola çıktık. Söz konusu eğitimi TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçirdik. Harward, Stanford gibi 15 üniversitenin MBA programlarını inceledik ve onlara eş yoğunlukta bir program hazırladık."