SSB Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma sanayisinin dışa bağımlılığı azaltıp ihracatta ilk 10’a girerek kritik bir konuma ulaştığını belirtti.
- Görgün, geçmişte sektörün kritik teknolojilerde dışa bağımlı olduğunu ve teknolojiye erişimin diplomatik süreçlere bağlı bulunduğunu söyledi.
- “Kendi kendine yeterliliğimiz çok sınırlıydı” diyen Görgün, direkt alımdan ortak üretime, oradan da “sahada paradigmaları değiştiren” özgün tasarımların üretildiği ve dünyaya ihraç edildiği bir sürece gelinmesinin “büyük bir gelişme” olduğunu belirtti.
Savunma Sanayii Başkanlığı altında şu anda yaklaşık 100 milyar doları aşan 1400’e yakın yürüttüğümüz proje, 100 bine yakın çalışanımız var.
Company News
KEYVAN Havacılık ve İstanbul Aydın Üniversitesi Arasında Havacılık Meteorolojisi Destekleyici Eğitim Protokolü İmzalandı
MKE Tarihinde İlk Kez Dünyanın En Büyük Savunma Şirketleri Arasında İlk 100’e Girdi
Romanya, Karadeniz Filosu için Türkiye’den HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi Alıyor
MKE Teslimatlarına Ara Vermeden Devam Ediyor
Türk Savunma Sanayisinin Yetenek Envanteri YETEN 2.0 Projesiyle Dijitalleşiyor
Türk Savunma Sanayii, SKYDAGGER ve KALKAN DİHA ile Mini İHA’larda Yeni Dönem Açıyor
Türkiye’nin Savunma Gücünü Artıracak Tesis Çorum’da Kuruluyor
