Makine ve Kimya Endüstrisi, 10–13 Kasım tarihleri arasında Asya’nın en önemli savunma sanayii etkinliklerinden biri olarak kabul edilen “Defense & Security 2025” fuarına katılacak. MKE, fuarda geniş mühimmat ailesi ve güçlü silah sistemlerinin yanı sıra, çok sayıda ülkenin yakından takip ettiği yenilikçi çözümlerini de tanıtacak.
İlk kez IDEF 2025’te tanıtılan yakın hava savunma sistemi TOLGA, MKE’nin fuarda dikkat çekecek yenilikçi projelerinin başında yer alıyor. Komuta kontrol merkezi, radar sistemleri, kuleli silahları ve özel geliştirilmiş mühimmat ailesiyle TOLGA yakın hava savunma sistemi, dron tehditlerine karşı katmanlı ve entegre bir çözüm sunuyor.
Envantere girdiğinde Mavi Vatan’da Mehmetçiğe yeni bir vurucu güç kazandıracak olan Pirana Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (KİDA) da Tayland’daki fuarda tanıtılacak çözümler arasında. Günümüz harp koşulları göz önünde bulundurularak geliştirilen PİRANA KİDA, yüksek teknolojili harp başlığı ve tapa geliştirme kabiliyetiyle dikkat çekiyor.
Yakın zamanda Kuzey Makedonya’ya teslimatı tamamlanan, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen 105 mm havadan taşınabilir hafif çekili Boran obüsünün maketi de MKE standında yer alacak.
Company News
KEYVAN Havacılık ve İstanbul Aydın Üniversitesi Arasında Havacılık Meteorolojisi Destekleyici Eğitim Protokolü İmzalandı
MKE Tarihinde İlk Kez Dünyanın En Büyük Savunma Şirketleri Arasında İlk 100’e Girdi
Romanya, Karadeniz Filosu için Türkiye’den HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi Alıyor
MKE Teslimatlarına Ara Vermeden Devam Ediyor
Türk Savunma Sanayisinin Yetenek Envanteri YETEN 2.0 Projesiyle Dijitalleşiyor
Türk Savunma Sanayii, SKYDAGGER ve KALKAN DİHA ile Mini İHA’larda Yeni Dönem Açıyor
Türkiye’nin Savunma Gücünü Artıracak Tesis Çorum’da Kuruluyor
